Israel började på tisdagen att administrera coronavirusvaccinet till barn i åldern 5 till 11 år.

Landet kom nyligen ur en fjärde covid-våg och dagliga infektioner har varit relativt låga de senaste veckorna. Men statistik från hälsoministeriet visar att en stor del av de nya infektionerna har varit hos barn och tonåringar.

Barn i åldern 5 till 11 utgör nästan hälften av de aktiva fallen. Tjänstemän hoppas att den nya inokuleringskampanjen kommer att hjälpa till att få ner siffrorna och kanske avvärja en ny våg.
Israeliska medier rapporterade låg efterfrågan på skotten den första dagen de var tillgängliga för denna åldersgrupp. Israels premiärminister Naftali Bennett följde med sin son David, 9, på tisdagen för att få hans stick i ett försök att uppmuntra föräldrar att få sina barn vaccinerade.

Bennett höll sin sons hand när han tog emot skottet. David Bennett sa att han var lite rädd men skottet gjorde inte ont. Premiärministern uppmanade alla berättigade barn att bli vaccinerade: “Det skyddar våra barn och även föräldrar”, sa han.

Israel, som har en befolkning på mer än 9 miljoner, har haft mer än 1,3 miljoner infektioner sedan pandemins början och mer än 8 100 dödsfall